Met een dreumes en een baby in huis is het regelmatig laat in de nacht nog feest. Om 6.00 uur, als de kinderen voor mijn gevoel eindelijk slapen en de wekker gaat, wil ik me het liefst nog een keer omdraaien. Toch sta ik op (oké, na nog minimaal twee keer op snooze te hebben gedrukt). Ben ik een slaaf van mijn wekker of sta ik op omdat ik gemotiveerd ben om aan de slag te gaan?

Dag/nachtritme

In mijn trajecten met re-integratieklanten merk ik dat moeilijk uit bed komen een onderwerp is dat regelmatig terugkomt. Soms zijn net als bij mij kleine kinderen de boosdoeners, maar meestal is er meer aan de hand. Wie langere tijd thuiszit, kan te maken krijgen met een verstoord dag/nachtritme en zelfs fysieke klachten ontwikkelen die voldoende nachtrust in de weg staan.

Blij van je werk

Ik ben er inmiddels van overtuigd dat werk hebben waar je blij van wordt een belangrijke drijfveer is om iedere ochtend gemotiveerd uit bed te stappen. Wanneer word je blij van je werk? Daar heeft iedereen zo zijn eigen voorwaarden voor. Om erachter te komen wat deze voorwaarden voor jou zijn gebruiken wij bij Nieuwe Koers de voorwaardenkaarten uit het Inspiratiespel van Gerrickens. Deze kaarten geven houvast om heel gericht en helder te praten over wat jij nodig hebt in een baan.

Werk hebben waar je blij van wordt is een belangrijke drijfveer om iedere ochtend weer gemotiveerd uit bed te stappen

Wat werkt voor jou?

Zelf weet ik heel goed waarom ik elke dag de energie vind om toch weer onder dat heerlijke warme dekbed uit te kruipen. Ik sta niet op omdat ik moet werken maar omdat ik contact met anderen, persoonlijke ontwikkeling en zinvol werk belangrijk vind. Vraag je zelf eens af waarom je iets gaat doen in plaats van wat je gaat doen. Misschien omdat je houdt van zelfstandigheid, rust of uitdaging? Of misschien vanwege het salaris en de zekerheid die werken jou biedt? Omdat je anderen wilt helpen, jezelf wilt ontwikkelen of…

Wat jouw motivatie ook mag zijn: ik wens je toe dat de wekker je hulpmiddel is om op te staan en niet je reden.

+ berichten

De klant in beweging krijgen is mijn drijfveer. Door een spiegel voor te houden en de juiste vragen te stellen wordt het eigen inzicht vergroot en kunnen we doelgericht te werk gaan in het traject. Mijn achtergrond in de NLP maakt mij flexibel in mijn manier van coachen.