Onze providerboog

Als er nét nog wat meer ondersteuning gewenst is

Onze providerboog

Als er nét nog wat meer ondersteuning gewenst is

Extra modules bij re-integratie

Onze re-integratiespecialisten ondersteunen klanten bij diverse aspecten van hun re-integratie. Maar soms is er nog nét even iets meer nodig voor iemand om een volgende stap te kunnen zetten. Voor die klanten bieden we naast de begeleiding die onze re-integratiespecialisten geven, de mogelijkheid om extra modules te volgen: de providerboog.

We hebben al wat langer goede ervaringen met het toevoegen van paardencoaching via Feedback by horses aan onze trajecten en we hebben daarom onze providerboog nog wat meer uitgebreid. Samen met SMC IJmond-Uitgeest, EQfit de Academy en Flying yogi bieden we een mooi programma aan dat te volgen is naast een Werkfit Maken traject of 2e spoor traject. Elk traject blijft maatwerk en dus kijken we samen met de klant wat hem of haar helpt om de gestelde doelen te bereiken.

Vragen over onze providerboog?

Laat ons je hierover terugbellen. Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op.

  Een re-integratiespecialist spreken?
  Bel 0251 271367
  We kunnen ook videobellen.

  SMC IJmond

  “Gezond worden, beter blijven.” Dat willen we natuurlijk allemaal. Maar soms is er net wat meer ondersteuning nodig om te werken aan de fysieke belastbaarheid. Als dit van toepassing is op een klant die vanuit het UWV wordt aangemeld voor een Werkfit Maken traject, dan is dit zeker een programma dat gaat helpen.

  Het sporten onder begeleiding van fysiotherapeuten van het SMC kan een onderdeel van het Werkfit Maken traject zijn. Naast het trainen, gaan wij aan de slag met de arbeidsmarktoriëntatie, werknemersvaardigheden en persoonlijke effectiviteit. Met als doel dat de klant na het Werkfit Maken traject, zowel fysiek als mentaal weer in staat is om de arbeidsmarkt op te gaan.

  EQfit de Academy

  “NIET PRATEN, MAAR DOEN! Een cultuurverandering. Dat is de missie van het EQfit de Academy team vol gemotiveerde gedragstrainers. Een wereld creëren waarbij de mens prioriteit krijgt op het systeem. Mensen die bewust worden van eigen handelen zodat ze een basis van zekerheid voor zichzelf creëren. Een krachtige en effectieve methode. Niet praten, maar doen. Wij werken niet met diagnoses, maar zien en horen de mens die voor ons zit.”

  Het is een methode waarbij bewuste en onbewuste gedragspatronen waarneembaar worden. De basis ligt bij het boksen en de techniek. De methode en een aantal oefeningen zijn daaromheen gebouwd. Ons overlevingsmechanisme bestaat uit vechten, vluchten en verstarren. Daarom kunnen dingen vanuit het lichaam herschreven worden en kan het nieuwe gedrag direct in de training aangepast worden. Je leert het als vanzelf toe te passen. Vanuit Nieuwe Koers is het mogelijk om tijdens een traject een tweetal sessies van elk 1,5 uur te volgen bij een gedragstrainer van EQfit.

  Waar kan EQfit bij ingezet worden:

  • Negatief zelfbeeld
  • Onzekerheid
  • Moeite met grenzen aangeven
  • Aangevallen voelen, boosheid
  • Afwijzing
  • Traumaverwerking
  • Beïnvloeding
  • Onrust
  • Paniek- en angstaanvallen
  • Omgaan met verlies
  • Relatieproblemen
  • Emotie regulatie uitdagingen

  Flying yogi

  In veel van onze traject zien we mensen die het niet zo makkelijk vinden om zich te ontspannen, die zich opgejaagd voelen of alleen maar in het hoofd bezig zijn, in plaats van hun gevoel de ruimte te geven. Natuurlijk kunnen we vanuit onze Werkfit of 2e spoor trajecten allerlei handreikingen hiervoor geven. Als extra module is het nu ook mogelijk om online yoga aan onze klanten aan te bieden. We zijn er dan ook trots op dat Mariska de Blieck van Flying yogi onze klanten een aantal keer kan begeleiden bij een yogales.

  Doelen tijdens deze lessen worden afgestemd met de klant en kunnen helpen om

  • uit het hoofd in het lichaam te komen,
  • bewust te worden van de eigen ademhaling,
  • te werken aan balans en ontspanning te ervaren

  Deze yogalessen zijn een toevoeging aan het traject en worden dus ingezet naast de begeleiding die de klant krijgt van de re-integratiespecialist van Nieuwe Koers.

  https://www.flyingyogi.nl/

  Paardencoaching

  Al langer bieden wij in samenwerking met Feedback by horses paardencoaching aan.

  Paardencoach Esther van Putten en haar paarden Blue Paper en Jayden helpen je bepaalde vragen en issues te onderzoeken en geven je feedback die jou verder helpt in je proces.

  Meer informatie hierover staat op onze speciale pagina over paardencoaching.

  Paardencoaching

  Meer weten over de diverse trajecten bij onze providers?

  Neem dan contact op met Ellemieke, Manuela of Daisy.

  Ellemieke Poortvliet
  Ellemieke PoortvlietProvider SMC IJmond
  Manuela van Keulen
  Manuela van KeulenProvider EQfit de Academy
  Daisy Konijn
  Daisy KonijnProvider Flying yogi, Provider Paardencoaching

  Wat vinden anderen van Nieuwe Koers

  ‘Hartstikke bedankt voor al je hulp! Vandaag mijn wing behaald en vrijdag mijn eerste vlucht naar Tenerife!’

  Jantine, IJmuiden

  ‘Wil nog even benadrukken dat ik uitstekend door jou en Annemarie ben bijgestaan en geholpen…..mijn dank is groot. Fijn dat jullie er zijn in soms moeilijke tijden als het lichaam niet datgene meer doet wat je graag zou willen.’

  Hanneke, Julianadorp

  ‘In 2015 heb ik via Nieuwe Koers een traject gevolgd en ben ik in de zorg gaan werken als helpende. Inmiddels heb ik niveau 3 behaald en recent heb ik weer een certificaat gehaald. Ik ben zo blij met de richting die ik toen gekozen heb. Nogmaals bedankt voor al jullie hulp en ondersteuning!’

  Inge , Heemskerk

  ‘Ik vind het fijn dat je mij hebt vrij gelaten in de zoektocht naar andere passende functies’

  Sjaak, Heemskerk

  ‘Zonder jullie had ik dit niet gekund en was ik niet tot deze passende baan gekomen.’

  Angelique, Hilversum

  ‘Ik geef een 10! Alles gaat naar wens zowel via app, mail als sms. Ik heb geen klachten!’

  Rogier, IJmuiden

  ‘Ik ben zeer te spreken over mijn werk en over mijn collega’s. Ik voel mij vanaf dag 1 al als een vis in het water. Ik ben blij dat ik helemaal op mijn plek zit.’

  Daniel, Beverwijk

  ‘Ik ben zeer tevreden. En mijn nieuwe baan bevalt ook prima. En gaat ook goed. Weer lekker het oude ritme. Toch nog goed terecht gekomen na die vreselijke ziekte.’

  Aldwin, Lottum

  ‘Ik heb een baan van 24 uur plus een werkgever die de opleiding voor me wil betalen! De aanhouder wint! Dat hebben we samen gefikst!’

  Nicoline, Kolhorn
  8,3

  Klanttevredenheid werknemers*

  8,1

  Klanttevredenheid werkgevers*