Paardenkracht voor jou

Buiten ontdekken wat er van binnen speelt

Paardenkracht voor jou

Buiten ontdekken wat er van binnen speelt   

Coaching met paarden

Als onderdeel van jouw (re-integratie)traject bij Nieuwe Koers kunnen we jou iets heel bijzonders aanbieden: coaching met behulp van paarden. Paardencoach Esther van Putten en haar paarden Blue Paper en Jayden helpen je bepaalde vragen en issues te onderzoeken en geven je feedback die jou verder helpt in je proces.

Ehm…paarden??

Paarden leven in het hier en nu. Ze hebben geen oordeel, gaan iedereen met een open houding tegemoet en handelen puur en vanuit hun basis. Zij reageren op wat er in hun omgeving gebeurt en op wie zich in hun buurt bevindt. Ze voelen feilloos aan wat er van binnen bij iemand speelt en geven daar op hun manier een reactie op. Dat maakt dat paarden waardevolle assistenten zijn bij het coachen. Ze houden je een spiegel voor en helpen je nadenken over wat je bezighoudt, waar je goed in bent en wat je belemmert.

Interesse?

Wil je eerst meer weten over coaching met paarden? Laat je terugbellen voor meer informatie.

  Direct iemand hierover spreken?

  Bel 0251 271367

  Waarom kies je voor dit programma?

  • Als je zonder veel praten aan de slag wilt met wat je bezighoudt.
  • Als je wilt ontdekken waar je belemmeringen zitten.
  • Als je veilig wilt oefenen met zelf de regie pakken.
  • Als je iets te verwerken hebt.
  • Als je wilt ervaren wat jouw rol is bij de patronen in jouw leven/werk.
  • Als je wilt werken aan je zelfvertrouwen.

  Hoe werkt het?

  Als we samen denken dat het jou verder kan helpen, vragen we Equine Assisted Coach Esther een paar sessies met jou in te plannen. Zij gaat er open in (net als de paarden), en weet van tevoren alleen jouw naam. Je werkt met Esther in de weide waar de paarden vrij rondlopen en zelf sta en loop je naast de paarden, dus je zit nooit op het paard. Je gaat met bepaalde opdrachten aan de slag, en Blue Paper en Jayden reageren op jou zonder te oordelen. Meestal plannen we zo’n vijf sessies bij Esther, soms heb je jouw antwoord(en) al sneller gevonden. Esther geeft een terugkoppeling, en daarna pakt jouw re-integratiespecialist het traject weer met jou op.

  Je hoeft niets met paarden te hebben om van ze te leren!

  Lijkt paardencoaching jou wel wat? Geef het aan bij jouw re-integratiespecialist en wij stellen je voor aan onze paardencoach.

  paardencoach esther van putten

  Esther, Blue Paper en Jayden

  Ik ben Esther van Putten en dit zijn mijn paarden Blue Paper (een grote vriendelijke reus) en Jayden (een nieuwsgierige en pittige tante). Wij verwelkomen je graag in onze weide in Beverwijk. Er is frisse lucht, veel groen en meestal wel een zonnetje. In de jaren dat ik werk als Equine Assisted Coach is mijn ervaring dat paarden je echt in de kern kunnen raken. Ze halen je uit je hoofd en brengen je naar je gevoel en je essentie. Ze maken onbewuste patronen en overtuigingen zichtbaar. Blue Paper en Jayden zijn mijn beste collega’s ooit! Zij zorgen ervoor dat jij in een veilige omgeving en in je eigen tempo kunt leren, en ik begeleid dat graag.

  Paardencoaching kan onderdeel zijn van een Werkfit Maken traject, een traject Modulaire Dienstverlening of een Tweede Spoor traject.