Mis geen re-integratiekansen

De arbeidsdeskundige kijkt breder

Mis geen re-integratiekansen

De arbeidsdeskundige kijkt breder

Arbeidsdeskundig advies

Als je te maken hebt met een langdurig zieke medewerker is het altijd zinvol zijn een arbeidsdeskundige in te schakelen. Dit is een onafhankelijke specialist die onderzoekt of, en zo ja hoe, de uitgevallen medewerker de huidige of een andere functie nog kan uitvoeren. Dit levert duidelijkheid op voor zowel de werkgever als de werknemer.

Een arbeidsdeskundige objectiveert beperkingen en vertaalt deze naar mogelijkheden. Wat kan een werknemer nog wel? Hoe kan een werkplek of inhoud van het werk aangepast worden aan de beperkingen van de werknemer? Er is vaak meer mogelijk dan gedacht!

Wat doet een arbeidsdeskundige?

De arbeidsdeskundige van Nieuwe Koers geeft advies over de mogelijkheden van de zieke medewerker binnen het eigen bedrijf, maar denkt ook mee over de juiste stappen in het re-integratieproces. Vaak komt zij in beeld wanneer duidelijk wordt dat er sprake is van structurele beperkingen bij de medewerker, of wanneer het verzuim ongeveer een jaar duurt en er stappen gevolgd moeten worden volgens de Wet verbetering poortwachter (WVP).

 

Schakel tijdig een arbeidsdeskundige in

Als er sprake is van beperkingen, anders dan kort verzuim, loont het al snel om samen met een arbeidsdeskundige te kijken naar de mogelijkheden die er nog wel zijn. Hoe sneller in het proces de arbeidsdeskundige wordt ingeschakeld, hoe hoger de kans op succes.

Wij bellen je terug!

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op.

  Een arbeidsdeskundige spreken?
  Bel 0251 271367
  We kunnen ook videobellen.

  Arbeidsdeskundig onderzoek

  Onze gecertificeerde arbeidsdeskundige voert een arbeidsdeskundig onderzoek uit, om antwoord te kunnen geven op de vragen of de medewerker het eigen werk (eventueel aangepast) nog kan uitvoeren, of dat er beter gezocht kan worden naar ander werk bij de eigen werkgever of bij een andere werkgever.

  De juiste stappen

  De arbeidsdeskundige bepaalt of de belasting van de huidige functie aansluit bij de belastbaarheid van de medewerker, op basis van de lijst met beperkingen die door de bedrijfsarts is opgesteld.

  Vervolgens onderzoekt zij welke belasting andere functies binnen het bedrijf met zich meebrengen, en of de werknemer hier qua belastbaarheid, opleiding en werkervaring in kan functioneren. Ook inventariseert zij of er (op termijn) vacatures zijn.

  Op basis van dit onderzoek en gesprekken met diverse betrokkenen, geeft de arbeidsdeskundige advies over welke activiteiten in 1e spoor en 2e spoor gezet kunnen worden om de medewerker te re-integreren.

  De arbeidsdeskundige verwerkt de bevindingen uit dit onderzoek in een helder rapport en koppelt dit terug naar de betrokkenen. Het rapport bevat adviezen over de volgende stappen voor werkgever en werknemer.

  Waarom kiezen voor een arbeidsdeskundige van Nieuwe Koers?

  • Duidelijk en praktisch advies

  • Onafhankelijk

  • Ervaren

  Wat kost een Arbeidsdeskundig onderzoek

  Laat een goed arbeidsdeskundig onderzoek uitvoeren. Schakel een ervaren arbeidsdeskundige van Nieuwe Koers in.

  Onze arbeidsdeskundige

  Annemarie Nieuwenhout
  Annemarie NieuwenhoutArbeidsdeskundige
  Als arbeidsdeskundige zet ik graag mijn expertise en ervaring in om met werkgever én werknemer mee te denken over de mogelijkheden. Zo missen we geen enkele re-integratiekans.

  06 13516661

  annemarie@nieuwekoers.nl

  Wat vinden anderen van Nieuwe Koers

  ‘Hartstikke bedankt voor al je hulp! Vandaag mijn wing behaald en vrijdag mijn eerste vlucht naar Tenerife!’

  Jantine, IJmuiden

  ‘Wil nog even benadrukken dat ik uitstekend door jou en Annemarie ben bijgestaan en geholpen…..mijn dank is groot. Fijn dat jullie er zijn in soms moeilijke tijden als het lichaam niet datgene meer doet wat je graag zou willen.’

  Hanneke, Julianadorp

  ‘In 2015 heb ik via Nieuwe Koers een traject gevolgd en ben ik in de zorg gaan werken als helpende. Inmiddels heb ik niveau 3 behaald en recent heb ik weer een certificaat gehaald. Ik ben zo blij met de richting die ik toen gekozen heb. Nogmaals bedankt voor al jullie hulp en ondersteuning!’

  Inge , Heemskerk

  ‘Ik vind het fijn dat je mij hebt vrij gelaten in de zoektocht naar andere passende functies’

  Sjaak, Heemskerk

  ‘Zonder jullie had ik dit niet gekund en was ik niet tot deze passende baan gekomen.’

  Angelique, Hilversum

  ‘Ik geef een 10! Alles gaat naar wens zowel via app, mail als sms. Ik heb geen klachten!’

  Rogier, IJmuiden

  ‘Ik ben zeer te spreken over mijn werk en over mijn collega’s. Ik voel mij vanaf dag 1 al als een vis in het water. Ik ben blij dat ik helemaal op mijn plek zit.’

  Daniel, Beverwijk

  ‘Ik ben zeer tevreden. En mijn nieuwe baan bevalt ook prima. En gaat ook goed. Weer lekker het oude ritme. Toch nog goed terecht gekomen na die vreselijke ziekte.’

  Aldwin, Lottum

  ‘Ik heb een baan van 24 uur plus een werkgever die de opleiding voor me wil betalen! De aanhouder wint! Dat hebben we samen gefikst!’

  Nicoline, Kolhorn
  8,4

  Klanttevredenheid werknemers*

  8,7

  Klanttevredenheid werkgevers*

  NVVA en SRA

  Al onze arbeidsdeskundigen zijn aangesloten bij de beroepsvereniging voor arbeidsdeskundigen is de Nederlandse Vereniging van Arbeidsdeskundigen (NVVA) en bij de Stichting Register Arbeidsdeskundigen (SRA).

  Lavans
  Lavans

  Certificering erkenning

  Daarnaast is Annemarie Nieuwenhout als arbeidsdeskundige gecertificeerd bij Hobeon SKO.

  Onze opdrachtgevers

  Met meer dan 15 jaar ervaring in re-integratie, hebben wij veel branche-specifieke kennis en een waardevol netwerk opgebouwd. Voor onze opdrachtgevers weten we wat er speelt. Wij spreken de taal, kennen de specifieke klachten en risico’s en hebben daarop extra expertise ontwikkeld.

  Tata Steel
  Aandacht Arbo
  Consense Arbo
  TVM
  FedEx
  IJmond Transport Groep
  Horizon College
  Parnassia Groep
  Nedflex
  AB
  IKEA
  de Buch
  DEKA markt
  Lavans

  Onze opdrachtgevers

  Met meer dan 15 jaar ervaring in re-integratie, hebben wij veel branche-specifieke kennis en een waardevol netwerk opgebouwd. Voor onze opdrachtgevers weten we wat er speelt. Wij spreken de taal, kennen de specifieke klachten en risico’s en hebben daarop extra expertise ontwikkeld.

  Lavans
  Aandacht Arbo
  Consense Arbo
  TVM
  FedEx
  IJmond Transport Groep
  Horizon College
  Parnassia Groep
  Tanke Transport
  Nedflex
  AB
  IKEA
  de Buch
  DEKA markt
  DEKA markt
  Lavans