Ervaringen van onze klanten

Wij hechten veel waarde aan de meningen van onze klanten. Hier enkele mooie reacties van klanten die ons Werkfit traject gevolgd hebben.

Re- integratie bureau Nieuwe Koers kan ik van harte aanbevelen. Zij sluit aan, is flexibel, is betrouwbaar, werkt hard voor de klant, geeft de klant respect en vertrouwen in eigen handelen/kunnen. Kortom, zij is deskundig in begeleiding en advies.

Het UWV bood mij een Werkfit Maken traject aan, na een tijd van ziekte en werkeloosheid. Ook mijn leeftijd van 60+ speelde daarbij een rol.  Dit kon ik via een re-integratiebureau gaan doen. Uit drie bureaus koos ik  “Nieuwe Koers”. Zij maakte bij mij meteen een betrouwbare indruk, doordat zij duidelijk communiceerde over afspraken en de kennismaking. Bovendien was ik bij hun niet afhankelijk van een medewerker, wat later heel handig bleek te zijn bij de ziekte van mijn begeleider. Ondanks deze tegenslag hebben zij dit heel goed opgepakt door snel een vervangster te zoeken. Met beiden had ik een klik en kon ik mijn traject gewoon vervolgen. Ik vond het een prettig samenwerkingsverband. We voerden beiden taken uit, die we in een vervolgafspraak weer bespraken. Ik heb vooral gewerkt aan het bewust worden van mijn talenten, gaven, skills, waarden, normen, overtuigingen en passende beroepen. Ook zelfvertrouwen en sollicitatievaardigheden stonden op mijn lijst om te oefenen en ontwikkelen. Ik kijk terug op een geslaagd traject. Ik word nu opgeleid tot POHGGZ en loop daarbij stage bij een huisartsenpraktijk om straks een vaste baan daarin te vinden.

Ina – Zaandam

Wij helpen je verder

Manuela van Keulen

Manuela van Keulen
Re-integratie specialist

“Vlak voor ik met het werkfit-traject begon, kwam ik in een neerwaartse spiraal terecht. Hoewel ik normaal alles goed aan kan, gebeurde er nu zoveel in 1 keer dat ik het spoor bijster was. Ik heb last van lichamelijke klachten en in 1 maand tijd, gaven de artsen het op, ging ik er financieel hard op achteruit en kreeg ik van het UWV te horen dat ik mijn droombaan niet meer kon doen en er op zoek gegaan moest worden naar een alternatief. Het laatste deed het meeste pijn.
Van jongs af aan was mij duidelijk wat ik wilde worden en ik heb daar altijd al mijn pijlen op gericht.

Samen met mijn loopbaanbegeleider moest ik nu opzoek naar niet alleen een plan B, maar vooral realistische opties.
Ik heb hier veel moeite mee gehad, alles wat mij leuk leek, kan ik fysiek niet doen. Gelukkig begreep mijn begeleider mij en heeft mij rustig de tijd gegeven om mij te oriënteren. Daarbij hoorden ook wat opdrachten ‘wat vind ik belangrijk in een baan’ maar bijvoorbeeld ook ‘wat geeft mij energie’.

Ik vond mijn traject confronterend en had er graag meer uit willen halen. Maar dit valt absoluut niet te wijten aan Nieuwe Koers of Daisy! Door mijn mentale dip lukte dingen mij niet altijd, hoe hard ik mijn best ook deed. Voor iemand die opdrachten altijd zo goed mogelijk doet, is dit erg frustrerend geweest. Op deze momenten herinnerde Daisy mij er aan dat zij er is om mij te helpen met wat ik nodig heb, niet om als een docent op mijn vingers te kijken.

Ik denk nog vaak terug aan de metafoor die zij gebruikte: ‘Als je nu in de bus stapt die jou naar jouw toekomst brengt, waar ga je dan zitten?!’. Toen wij net begonnen, had ik ergens achterin gezeten met mijn oordopjes in en glazig uit het raam gekeken. Maar Daisy heeft mij zo ver kunnen helpen dat ik nu de route aan de chauffeur uit leg. Dat betekent dat ik er nog niet helemaal ben, de bedoeling is natuurlijk om zelf te rijden!

Terugkijkend ben ik daar erg tevreden mee. Ik heb in het traject veel bereikt en altijd mijn best gedaan en dat is het belangrijkste voor mij. Aan het einde van het traject was een betaalde baan nog niet haalbaar, maar ben ik wel gestart met diverse soorten vrijwilligerswerk om achter mijn interesses te komen en mijn belastbaarheid op te bouwen.

Het werkfit traject is voor mij niet alleen een traject naar nieuwe carrière opties geweest, maar vooral ook een mentaal traject. Ik heb het zwaar gehad, maar ben erg blij dat Daisy mijn trajectbegeleider was. Zonder haar weet ik niet of ik zo ver hard kunnen komen..

Twijfel je om bij Nieuwe Koers een werkfit-traject te doen? Ik kan het zeker aanraden! Door de persoonlijke aanpak wordt er echt gekeken wat jij nodig hebt.

Larissa – Zaandam

Enige tijd geleden volgde Natasja bij Nieuwe Koers een Werkfit traject, gevolgd door een Naar werk traject. Met succes! Natasja heeft een leuke baan gevonden in de zorg en waar ze het nog steeds erg naar haar zin heeft. In deze videos vertelt zij hoe zij Nieuwe Koers haar heeft geholpen bij het vinden van werk.

Hoe heeft Nieuwe Koers geholpen met het vinden van werk.

Hoe heb je het traject ervaren?

Hoe heb je de begeleiding van Nieuwe Koers ervaren?

Wij staan voor je klaar!

Samen kunnen we veel bereiken.
Laat je gegevens achter en we bellen je binnen 1 werkdag terug.

    Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

    Lees dan verder hoe het Werkfit maken traject er uit ziet.