Ben jij toe aan loopbaanadvies en val jij als medewerker onder het rijk? Goed nieuws, jij krijgt vanuit de overheid de mogelijkheid om bij ons een loopbaantraject te volgen!

Het loopbaanadvies helpt je als rijksmedewerker om jouw plek te vinden op de arbeidsmarkt. Dat kan bij de Rijksoverheid zijn of daarbuiten, maar in elk geval een plek die past bij jouw kwaliteiten. Het traject ziet er als volgt uit:

  1. Je gaat naar de website www.loopbaanadvies.aofondsrijk.nl
  2. Controleer of je in aanmerking komt voor de subsidie. Beantwoord een aantal vragen en binnen een paar minuten weet je of je aan de voorwaarden voldoet. Na afloop ontvang je uitleg over de verdere aanvraag.
  3. Je vraagt een loopbaanscan aan via je leidinggevende of via het A+O fonds Rijk. Je meldt je voor deze regeling aan via het digitaal dossier van Loopbaanadvies.
  4. Je kiest zelf een Register Loopbaanprofessional die een offerte voor je kan maken.
  5. Je vraagt voor maximaal € 1.500 exclusief btw (€ 1815 inclusief btw) een subsidie aan.
  6. Je declareert de vergoeding bij het A+O fonds Rijk.
  7. Wanneer je het gedeclareerde bedrag uitgekeerd hebt gekregen, betaal je het traject bij de Register loopbaanprofessional en kun je van start gaan.
  8. Je bepaalt zelf wat je met het loopbaanadvies doet. Je kunt het bespreken tijdens je jaarlijkse loopbaangesprek, maar je kunt het ook voor jezelf houden en je eigen plan trekken. Jouw resultaten blijven in ieder geval anoniem.

Een overzicht van organisaties die onder de Rijksoverheid vallen vind je hier.

Kijk hier voor meer informatie: Rijksmedewerker krijgt subsidie voor loopbaanadvies bij een RL – www.noloc.nl

Klaar om in beweging te komen? Neem dan contact op met een van onze register loopbaanprofessionals, Daisy (06 -12 44 26 72 of daisy@nieuwekoers.nl) of Ellemieke (06 10272807 of ellemieke@nieuwekoers.nl)

+ berichten

De klant in beweging krijgen is mijn drijfveer. Door een spiegel voor te houden en de juiste vragen te stellen wordt het eigen inzicht vergroot en kunnen we doelgericht te werk gaan in het traject. Mijn achtergrond in de NLP maakt mij flexibel in mijn manier van coachen.