Wat was ik verrast, toen ik zag dat Frank mij vorige week ineens weer belde. Ruim anderhalf jaar geleden heb ik hem begeleid in een tweede spoor traject vanwege de Wet Verbetering Poortwachter. In dit traject hebben we ons best gedaan om ander passend werk voor hem te vinden, maar helaas lukte dat toen niet voordat einde wachttijd was bereikt. Wél kreeg Frank een WIA uitkering en een uren beperking van 30 uur per week. De lat hoefde niet zo hoog meer en dat was iets waar Frank zelf ook langzamerhand naar toegegroeid was.

Toen er eindelijk wat rust kwam doordat de WIA uitslag bekend was, ging Frank verhuizen. Opnieuw een hele verandering voor hem. Het was geen makkelijke tijd om zonder werk in een nieuw huis te wonen en vervolgens kwamen daar alle maatregelen vanwege corona ook nog eens bij. En dat terwijl Frank juist behoefte heeft aan duidelijkheid, overzicht en structuur.

Goed nieuws!

Maar toch… Frank belde mij vorige week met goed nieuws! Vanuit het UWV had hij een coach gekregen die hem hielp bij het vinden van passend werk en waar ook rekening kon worden gehouden met zijn (uren) beperking. In oktober 2020 werd hij gevraagd om op gesprek te gaan bij een bedrijf in zijn woonplaats. Ze namen hem aan en gaven Frank een half jaar contract. In juni 2021 heeft Frank gehoord dat ze erg tevreden over hem zijn, waardoor ze hem een jaar contract willen aanbieden. En nu al weet Frank, dat hij daar straks in juni 2022 een vaste baan daar zal krijgen. Zijn uren heeft hij opgebouwd van 20 uur naar 25 uur per week. Rustig aan, zodat hij kan wennen. En dat is nu precies wat Frank nodig had: een sociale werkgever, die voor hem klaar staat en naar hem luistert en hem duidelijkheid en perspectief biedt.

En dat het zo goed afgelopen is (of verder gaat…), wilde Frank mij graag nog zelf vertellen. Het is geen gemakkelijke tijd geweest waar hij doorheen moest, maar uiteindelijk heeft het hem verder gebracht!

Hierdoor word ik zo blij van mijn werk. Niet altijd zie ik meteen resultaat binnen een traject, maar wat een goed nieuws dat ook Frank zijn plek weer heeft gevonden en nu werk doet dat bij hem past én dat hem plezier geeft.

+ berichten

Ik vind het leuk om samen met je op te lopen in een traject en je verdiepende vragen te stellen, zodat je zelf tot inzicht komt en een nieuw toekomstperspectief krijgt!