We zijn er trots op dat we onze klanten vanaf nu nóg meer kunnen aanbieden vanuit een traject dat wordt ingezet door UWV of vanuit een 2e spoor traject. Naast de begeleiding die onze re-integratiespecialisten bieden, geven we nu ook klanten de mogelijkheid om extra modules te volgen.

We hebben al wat langer goede ervaringen met het toevoegen van paardencoaching via Feedback by horses aan onze trajecten en we hebben daarom onze providerboog nog wat meer uitgebreid. Samen met SMC IJmond-Uitgeest en EQfit de Academy bieden we een mooi programma aan dat te volgen is naast een modulair traject, Werkfit Maken traject of 2e spoor traject. Elk traject blijft maatwerk en dus kijken we samen met de klant wat hem of haar helpt om de gestelde doelen te bereiken.

SMC IJmond

“Gezond worden, beter blijven.” Dat willen we natuurlijk allemaal. Maar soms is er net wat meer ondersteuning nodig om te werken aan de fysieke belastbaarheid. Als dit van toepassing is op een klant die vanuit het UWV wordt aangemeld voor een Werkfit Maken traject, dan is dit zeker een programma dat gaat helpen. Het sporten onder begeleiding van fysiotherapeuten van het SMC kan een onderdeel van het Werkfit Maken traject zijn. Naast het trainen, gaan wij aan de slag met de arbeidsmarktoriëntatie, werknemersvaardigheden en persoonlijke effectiviteit. Met als doel dat de klant na het Werkfit Maken traject, zowel fysiek als mentaal weer in staat is om de arbeidsmarkt op te gaan.

EQfit de Academy

“NIET PRATEN, MAAR DOEN! Een cultuurverandering. Dat is de missie van het EQfit de Academy team vol gemotiveerde gedragstrainers. Een wereld creëren waarbij de mens prioriteit krijgt op het systeem. Mensen die bewust worden van eigen handelen zodat ze een basis van zekerheid voor zichzelf creëren. Een krachtige en effectieve methode. Niet praten, maar doen. Wij werken niet met diagnoses, maar zien en horen de mens die voor ons zit.” (www.eqfit.nl)
Het is een methode waarbij bewuste en onbewuste gedragspatronen waarneembaar worden. De basis ligt bij het boksen en de techniek. De methode en een aantal oefeningen zijn daaromheen gebouwd. Ons overlevingsmechanisme bestaat uit vechten, vluchten en verstarren. Daarom kunnen dingen vanuit het lichaam herschreven worden en kan het nieuwe gedrag direct in de training aangepast worden. Je leert het als vanzelf toe te passen. Vanuit Nieuwe Koers is het mogelijk om tijdens een traject een tweetal sessies van elk 1,5 uur te volgen bij een gedragstrainer van EQfit.

Waar kan EQfit bij ingezet worden:

 • Negatief zelfbeeld
 • Onzekerheid
 • Moeite met grenzen aangeven
 • Aangevallen voelen, boosheid
 • Afwijzing
 • Traumaverwerking
 • Beïnvloeding
 • Onrust
 • Paniek- en angstaanvallen
 • Omgaan met verlies
 • Relatieproblemen
 • Emotie regulatie uitdagingen

Paardencoaching

Al langer bieden wij in samenwerking met Feedback by horses paardencoaching aan. Meer informatie hierover staat op onze speciale pagina over paardencoaching.

+ berichten

Ik vind het leuk om samen met je op te lopen in een traject en je verdiepende vragen te stellen, zodat je zelf tot inzicht komt en een nieuw toekomstperspectief krijgt!