Opnieuw een mooi voorbeeld en een succes voor een werkgever die eigen risicodrager is.

Vandaag sloot ik samen met een klant het traject bij Nieuwe Koers af. Twee jaar geleden kwam zij bij ons binnen in een tweede spoor traject. De ex-werkgever is eigen risicodrager en zette na het tweede spoor ook het derde spoor traject bij ons uit. De beperkingen waren fors en de belastbaarheid was laag. Ik coachte haar op haar persoonlijke effectiviteit en we gingen op zoek naar een werkervaringsplek waar zij haar belastbaarheid kon opbouwen. Dat zij eerst een laagdrempelige plek nodig had om weer een start te maken op de arbeidsmarkt viel haar niet mee. Het liefst wilde zij weer een baan die aansloot bij haar opleiding op WO niveau. Toch bleek een administratieve plek een prima begin te zijn. Van 2x 2 uur per week werken, bouwde zij in 6 maanden haar uren uit naar 24 uur. Het ging niet hard, maar er was vooruitgang! In november 2021 was zij er klaar voor om weer te gaan solliciteren en na twee brieven werd zij al uitgenodigd voor een gesprek. De organisatie wilde haar graag hebben en per februari 2022 startte zij in haar nieuwe functie op WO niveau. Om haar nog wat extra ondersteuning te bieden, zette de ex-werkgever jobcoaching bij ons in. De afgelopen 6 maanden coachte ik haar bij de nieuwe ervaringen op haar werk: hoe bespreek ik met mijn werkgever wat ik nodig heb om goed te kunnen functioneren; hoe ga ik om met thuiswerken; hoe blijf ik voor mijzelf zorgen en mijn grenzen bewaken.

Vandaag blikten we samen terug op de afgelopen twee jaar. Zelfstandig kan zij weer verder en dat is nu precies het doel van jobcoaching: met plezier zelfstandig aan het werk blijven! En niet alleen zij, maar ook de werkgever en ex-werkgever kunnen tevreden zijn. De één heeft een gemotiveerde medewerker en de ander heeft aan een enorme kostenbesparing gedaan door het inzetten van deze trajecten. Meer weten? Neem dan contact met ons op via 0251 271367.

+ berichten

Ik vind het leuk om samen met je op te lopen in een traject en je verdiepende vragen te stellen, zodat je zelf tot inzicht komt en een nieuw toekomstperspectief krijgt!