Wat is een goed moment om na te denken over je loopbaan?

Dat is een vraag die mij bezig hield voordat ik met vakantie ging. Is de zomervakantie hét moment om na te denken of je nog wel doet wat je leuk vindt of dat het tijd wordt voor een volgende stap? Voor de één zal dat zeker zo zijn. Afstand nemen van huis en werk, ontspannen en tijd nemen voor een goed gesprek. Eerlijk gezegd werkt dat voor mij niet op die manier. Tijdens de vakantie heb ik zin om aan ‘niets’ te denken en te genieten van de mooie natuur of een goed boek. Voor mijzelf is de Kerstvakantie veel meer een moment om terug te blikken en plannen te maken voor het nieuwe jaar.

Omdat ik een nieuwsgierig mens ben, stelde ik mijn vraag in juni van dit jaar ook op LinkedIn. Tot mijn verrassing gaf 49% van de stemmers aan dat zij (pas) gaan nadenken over hun loopbaan als hun werk niet lekker loopt. Geen specifiek moment dus om de balans eens even op te maken. Natuurlijk is het ook wel logisch dat we na gaan denken over iets anders als we niet meer zo tevreden zijn met het huidige werk. Dat geeft voldoende prikkel om op zoek te gaan naar een nieuwe functie of te bedenken wat je er aan kunt doen om het werk wél weer leuk te maken.

Maar hoe mooi zou het zijn als je zelf, eventueel samen met een loopbancoach, leiding geeft aan je loopbaan. Wat wil je nog graag ontwikkelen? Hoe zorg je dat je duurzaam inzetbaar blijft? Welke ambities heb je? Welke waarden streef je na? En hoe zou jij later op je loopbaan willen terugkijken? Als je weet wat je wilt, kun je vervolgens plannen gaan maken. Dan bepalen niet meer de omstandigheden jouw loopbaan, maar neem je zelf de regie.

Wil jij samen met een loopbaancoach stil staan bij je loopbaan of heb je een werknemer die je dit van harte gunt? Neem dan contact met mij op!

PS Ik vind het leuk om van je te horen wat voor jou een moment is om over je loopbaan na te denken, dus stuur mij gerust een berichtje.

+ berichten

Ik vind het leuk om samen met je op te lopen in een traject en je verdiepende vragen te stellen, zodat je zelf tot inzicht komt en een nieuw toekomstperspectief krijgt!