Ik sprak deze week iemand die zei: ‘ik ben 41, welke werkgever zit er nu nog op mij te wachten?’ Ik kon hem gerust stellen dat er heel veel mogelijkheden zijn voor mensen die gemotiveerd zijn om te werken, en dat zijn leeftijd echt geen probleem is. Ik vertelde hem dat ik iemand van 63 toevallig net bij een hotel had voorgesteld en dat zij hem een contract wilden gaan aanbieden. Dus dat 41 echt niet te oud was.

Het is mooi om te zien dat werkgevers zich open stellen voor mensen die niet helemaal in het perfecte plaatje passen qua opleiding, werkervaring en leeftijd. Werkgevers mogen natuurlijk niet op leeftijd selecteren, maar onbewust speelde dit toch mee in de kansen die iemand had op een baan. Het feit dat op de arbeidsmarkt nu meer vacatures dan werkzoekenden zijn, heeft dit als positief neveneffect.

+ berichten

Als arbeidsdeskundige zet ik graag mijn expertise en ervaring in om met werkgever én werknemer mee te denken over de mogelijkheden. Zo missen we geen enkele re-integratiekans.

Lees meer over