https://nos.nl/artikel/2439155-bedrijfsartsen-waarschuwen-voor-overspannenheid-door-personeelstekort

Bovenstaand nieuwsbericht van de NOS komt voor ons niet als een verrassing. In ons werkveld zien wij al langere tijd dat mensen eerder dreigen uit te vallen wanneer de druk op de werkvloer hoger wordt. Door de personeelskrapte op de huidige arbeidsmarkt zie je dat de druk op de andere werknemers toeneemt en dit kan er voor zorgen dat mensen sneller uitvallen met burn-out- of overspanningsklachten.

Werkgevers weten niet altijd hoe zij hiermee om kunnen gaan. Het vinden van goed personeel in deze tijden kan een uitdaging zijn. Wij zien vaak dat werkgevers op zoek zijn naar werknemers die zij per direct kunnen inzetten op de werkvloer en door het personeelstekort is er weinig tijd voor begeleiding of een goed inwerktraject.

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt staan te springen om dit gat op te vullen, maar worden vaak ‘’overgeslagen’’ in het sollicitatieproces. Wij krijgen vaak terug dat werkgevers het niet aandurven omdat zij al veel ziekteverzuim onder hun huidige personeel hebben of dat zij simpelweg niet de tijd hebben om nieuw personeel in te werken. Hierin zou een jobcoach zeker iets kunnen betekenen: zij kunnen de nieuwe werknemer coachen op de werkvloer en een deel van de begeleiding op zich nemen. Op deze manier wordt de personeelskrapte verkleind en neemt de druk op de andere werknemers af.

Wil je meer weten over het inzetten van een jobcoach, of het aannemen van iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt? Neem dan eens een kijkje op onze website of bel met een van onze medewerkers.

+ berichten

Met veel enthousiasme begeleid ik mijn klanten in hun weg naar een passende baan. Hierbij treed ik buiten de gebaande paden in de re-integratie en zet ik ook methodieken vanuit mijn ervaring als ergotherapeut in.